Welke schoonmaakmiddelen heb ik allemaal nodig?

Het ronduit gigantische aanbod met schoonmaakmiddelen op de markt zorgt ervoor dat veel mensen het bos door de bomen niet meer zien. Heb je bovendien wel echt al die schoonmaakmiddelen nodig of heb je aan slechts enkele producten voldoende? Wij zochten het voor je uit en hebben de belangrijkste schoonmaakmiddelen op deze pagina voor je verzameld!

Een allesreiniger, reinigt (bijna) alles

Eén van de schoonmaakmiddelen die je absoluut in huis moet hebben is natuurlijk een allesreiniger. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, met dit multifunctionele schoonmaakmiddel kan je zo goed als alles reinigen. Het kan worden ingezet voor het oplossen van niet alleen vuil, maar ook vet. Enkele taken waarvoor je dit product kan gebruiken zijn:

  • Het schoonmaken van het aanrecht
  • Het poetsen van de badkamer
  • Het reinigen van de vloer

Je moet er wel rekening mee houden dat een allesreiniger niet voor alle oppervlakken kan worden gebruikt. Zo staat dit product erom bekend verkleuringen te kunnen veroorzaken op bijvoorbeeld ruw hout evenals op beton, niet-afgedichte stenen en PVC. Hou er bovendien ook rekening mee dat een allesreiniger niet geschikt is voor het reinigen van stoffen bekleding evenals materialen zoals koper en marmer.

Afwasmiddel, werkelijk onmisbaar in elke woning

Zelfs wanneer je een vaatwasser in je keuken hebt staan blijft afwasmiddel absoluut onmisbaar. Dit is dan ook een ontzettend veelzijdig schoonmaalmiddel voor de meest uiteenlopende klusjes. Het lappen van de ramen, het verwijderen van vetplekken uit kleding en het doen van de vaat, het lukt allemaal! Een extra voordeel aan dit schoonmaakproduct is terug te vinden in het feit dat ze vaak ontzettend geconcentreerd is. Dat betekent dat je er doorgaans slechts een klein beetje van nodig hebt om tot een bevredigend eindresultaat te kunnen komen.

Antikalk producten, ga de strijd aan met kalkaanslag!

In ruimtes zoals de keuken en natuurlijk ook de badkamer is kalkaanslag nooit veraf. Deze kalkaanslag kan je op verschillende manieren verhelpen. Met behulp van natuurazijn is het bijvoorbeeld mogelijk om het merendeel van de kalkvlekken te verwijderen. Voor verschillende oppervlakken geldt echter dat je ze mogelijks graag wat extra glans zal willen geven. Het gaat hierbij dan meer concreet om:

  • De douche
  • Het doucheraam
  • De kranen

Gebruikmaken van een speciale kalkreiniger kan ervoor zorgen dat de kalkaanslag als sneeuw voor de zon komt te verdwijnen. Het resultaat is een opnieuw stralend mooie douche waar je met alle plezier gebruik van zal maken. Wil je graag het gebruik van antikalk producten zoveel mogelijk vermijden? Zorg er dan voor dat je altijd een raamwisser in de buurt hebt!

Ammonia, een prima ontvetter voor lastige schoonmaakklusjes

Eén van de schoonmaakmiddelen die er bekend om staat het best te ontvetten is ongetwijfeld ammonia. Dit product ruikt misschien wat vervelend, maar je kan er heel wat vervelende schoonmaakklusjes een flink stuk eenvoudiger mee maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het schoonmaken van houtwerk. Bovendien is dit ook één van de meest geliefkoosde producten voor het schoonmaken van de oven. Wist je bovendien dat je allesreiniger kan combineren met een beetje ammonia? Op deze manier ontstaat er pas echt een zeer krachtig sopje!

Tip: overweeg ook duurzame schoonmaakmiddelen

Wist je dat er ook uitstekende, goed werkende duurzame schoonmaakmiddelen op de markt terug te vinden zijn? Voor deze producten geldt dat ze bestaan uit ingrediënten die zoveel mogelijk zijn gemaakt van natuurlijke evenals biologisch afbreekbare bestanddelen. Deze schoonmaakmiddelen staan er niet alleen om bekend vriendelijk te zijn voor ons milieu, maar brengen ook bepaalde gezondheidsvoordelen mee voor ons mensen. Bovendien geldt voor verschillende van deze producten dat ze over een zeer krachtige werking beschikken waardoor ze het eindresultaat van je poetsbeurt nooit negatief zullen beïnvloeden. Zeker het overwegen waard dus!

Ook leuk om te lezen...