Wat voor keukenachterwand kies jij? Dit zijn de mogelijkheden!

De perfecte keuken, wie droomt er niet van? Wist je dat niet enkel kasten en toestellen hier een rol bij spelen? Ook de achterwand is een bepalende factor. Welke mogelijkheden zijn er? We zetten het voor jou op een rij.

In het verlengde van het werkblad

Heb je een werkblad in graniet, composiet of laminaat, dan kan je ditzelfde materiaal ook gebruiken als achterwand. Zo ziet heel je keuken er mooi uniform en luxueus uit en voorkom je vervelende naden. Deze materialen zijn sterk en watervast en krassen zal je niet gauw krijgen. Opgelet voor de prijs, die kan wel oplopen.

Tegels op de wand

Wandtegels zijn een klassieker en erg populair. Ze zorgen voor sfeer en gezelligheid. Ze bestaan in allerlei groottes en ook qua vorm en kleur is er een groot aanbod. Tegeltjes kan je bovendien makkelijk afwassen en het materiaal gaat heel lang mee.

Afwasbare muurverf

Verven is veruit het goedkoopst. Maar zeker niet minder mooi. Je kan heel makkelijk eens veranderen van kleurtje. Lichte kleuren zorgen voor rust, fellere kleuren trekken de aandacht naar zich toe. Zorg wel dat je een soort verf kiest die afwasbaar is en daardoor ook water en vet afstoot.

Glazen achterwand

Origineel, strak en luxueus is het zeker, een glazen achterwand. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden: mat, glanzend of in een kleur gespoten. Een keuken met een glazen achterwand oogt erg licht en ruimtelijk. Glas is heel makkelijk af te wassen, maar vetvlekken zie je wel snel op dit materiaal. Kies voor gehard glas: iets duurder, maar veel minder broos.

Keukenachterwand van RVS

Wil je een industriële en moderne look en iets wat heel makkelijk schoon te vegen is, dan kan je kiezen voor een wand van roestvrij staal. Daarbij zijn er twee mogelijkheden: kunststof rvs (kunststof met de look van rvs, goedkoper) en echt rvs (duurder, maar gaat heel lang mee en roest niet). Opgelet: krassen en vette vingers duiken snel op.

Print of (eigen) foto

Waarom tot slot niet kiezen voor een originele keukenachterwand met persoonlijke foto of print? Op die manier kan je zelf je keuken pimpen. De ondergrond kan bestaan uit aluminium met een speciale coating, uit polyethyleen met aluminium toplaag of uit gelamineerd papier. De keuze aan prints is quasi eindeloos. Ook kan je kiezen voor een eigen foto. Je keuken wordt op die manier een echte eyecatcher. En meegenomen is dat dergelijke achterwand erg makkelijk te reinigen is.

Ook leuk om te lezen...