Welke soort afzuigkap past het best bij jouw keuken?

Na het koken moeten alle geuren van het eten kwijt en daarom is het essentieel dat je een goede afzuiging hebt. Vroeger had je alleen een standaard, afzuigkap. Tegenwoordig kan je een afzuigkap in verschillende vormen en maten kopen. Dan is het wel belangrijk om te weten welke afzuigkap het best past in jouw keuken en het best aansluit op jouw wensen.

Schouw afzuigkap
Dit type afzuigkap wordt aan de muur bevestigd en is een blikvanger in jouw mooie keuken. Deze afzuigkappen zijn meestal gemaakt van roestvrijstaal (rvs), maar er bestaan ook combinaties van glas met rvs. Dit type afzuigkap is verkrijgbaar in diverse maten, waarvan er zeker een perfect in jouw keuken past.

Inbouw afzuigkap
Deze kap wordt gemonteerd in een bestaande schouw, waardoor hij geen blikvanger in je keuken wordt. Bij deze afzuigkap is alleen het design van de onderkant belangrijk, want hier kijk je tegen aan.

Onderbouw afzuigkap
Dit is een van de goedkoopste manieren om de geuren in je keuken af te zuigen. Dit type afzuigkap wordt namelijk onder een keukenkast gemonteerd. Het afzuigscherm steekt wat onder de kast uit. Op deze manier is de onderbouw van de afzuigkap zichtbaar.

Eiland afzuigkap
Dit type afzuigkap wordt aan het plafond boven je kookeiland bevestigd, dus het design is belangrijk. De meeste eilandschouwen zijn gemaakt van rvs, maar ook bij dit type bestaan er combinaties van glas en rvs. Een belangrijk kenmerk van dit afzuigmechanisme is het design dat trendy/modern is. Deze afzuiging zal als pronkstuk in jouw keuken dienen.

Plafond afzuigkap/plafondunited
Dit type afzuigkap past mooi bij een keukenstijl die modern is. Het voordeel aan deze unit is dat je jouw keuken op verschillende manieren kan indelen. De unit wordt namelijk in het plafond weggewerkt. Deze afzuigkap is een echte eyecatcher en je kan deze unit met een elegant/modern kookeiland combineren.

Downdraft afzuigkap
Er zijn twee soorten downdraft afzuigkappen:

  1. Een afzuiging die d.m.v. touchscreen of een afstandsbediening werkt. Bij dit type downdraft komt de afzuiging uit het werkblad of kookplaat tevoorschijn, en gaat de afzuiging tijdens deactiveren terug in het werkblad of de kookplaat.
  2. Een downdraft die op een vaste hoogte geïnstalleerd wordt. Vaak wordt deze aan de achterkant of aan de zijkant van de kookplaat geplaatst.

Kookveld afzuiging
Deze afzuiging zit verwerkt in je kookplaat. Op deze manier worden de kookluchtjes regelrecht opgezogen, waardoor er geen kookdampen zullen ontsnappen. Je bespaart veel ruimte en je keuken krijgt op deze manier een net design.

Ook leuk om te lezen...