Afvalscheiders, prullenbakken met meerdere vakken

Er is een groot aanbod aan duo- en trioprullenbakken te verkrijgen en dit in allerlei soorten en maten. Dit zijn prullenbakken met meerdere vakken. Deze afvalbakken zijn uitermate handig om het huisvuil te scheiden, zonder je keuken of schuur vol te hebben staan met meerdere prullenbakken. Zo kun je dus op een praktische én ruimtebesparende manier een steuntje bijdragen aan het milieu. Afval scheiden kost zo wel heel weinig moeite!

Afval scheiden begint meestal in de keuken

Verreweg het meeste afval in een huishouden ontstaat in de keuken. Daar is meestal dan ook de prullenbak te vinden, los of ingebouwd. Deze prullenbakken zijn tegenwoordig vaak uitgevoerd met twee of drie vakken om afval gescheiden in te kunnen leveren. Zo heb je nog steeds maar één afvalbak in huis staan maar kun je wel je afval gescheiden inleveren. Duo- en trioprullenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en vervaardigd van verschillende soorten materiaal.

Steun gescheiden afvalinzameling in jouw gemeente

Tegenwoordig is de noodzaak aan gescheiden afvalinzameling wel doorgedrongen tot de meeste huishoudens. Per gemeente is de afvalinzameling verschillend maar afval scheiden gebeurt inmiddels overal. Om recyclebare grondstoffen te sparen en afvalstortingskosten te besparen kun je dan ook in elke gemeente jouw afval gescheiden aanleveren. Dit geld bijvoorbeeld voor plastic en blik, karton en papier, gft-afval en glas. Door deze grondstoffen gescheiden in te leveren bij de gemeente spaar je het milieu!

Beste afvalscheidingprullenbakken

We hebben een selectie gemaakt van de beste prullenbakken met meerdere vakken!

Ook leuk om te lezen...