De beste pizza bak je op een steen

Bijna iedereen houdt van pizza, toch? Om je favoriete kostje nog smakelijker te maken, kun je die het beste bakken op een pizzasteen. Wij vertellen je hoe en waarom.

Hot, hot, hot!

De sleutel tot een goede pizza is hitte. Niet van pepertjes (al mag dat natuurlijk ook), maar tijdens het bakken. Traditioneel wordt pizza in slechts een paar minuten in een hete steenoven gebakken. Doordat de steen van de oven vocht absorbeert, krijg je een steviger, krokanter korst. Met een pizzasteen kun je dat effect tegenwoordig ook thuis namaken.

Foutloos koken

Een ander voordeel van koken op steen is dat het extra makkelijk is. Doordat steen minder goed warmte geleidt dan bijvoorbeeld metaal, brandt de pizza veel minder snel aan. Dat geeft jou net die extra paar tellen om een glas wijn in te schenken of je gasten te begroeten.

In huis en tuin

Pizzastenen bestaan in allerlei vormen en uitvoeringen. Bestel je pizzasteen bij Fonq.nl. De meeste varianten zijn voor in de oven, maar tegenwoordig bestaan ook pizzastenen die je bijvoorbeeld bovenop je barbecue kunt bevestigen. Zo kun je zowel in huis als gezellig buiten in de tuin de heerlijkste pizza’s maken.

Eerst opwarmen

Een kleine waarschuwing van ons voordat je aan de slag gaat: laat de pizzasteen altijd rustig opwarmen. Wanneer je hem zomaar in een hete oven legt, kan de steen barsten door het plotselinge temperatuurverschil. Meteen vanaf het begin klaarzetten dus.

Ook leuk om te lezen...