Online kamerplanten kopen zonder gedoe

Ook altijd zoveel moeite om de geschikte plant te vinden als je door het tuincentrum loopt? Stapvoets tussen de vele bezoekers het hele tuincentrum door en net als je de ideale plant ziet, blijkt het de laatste en tevens de minste mooiste te zijn, of er staan alleen maar planten die niet aan jouw eisen voldoen. Wat zou het mooi zijn als je gewoon thuis de perfecte plant kunt bestellen vanaf je eigen bank? Dat kan natuurlijk! Gewoon online bij grote kamerplantenwebshops als Plantje.nl of Plantenwinkel.nl.

Redenen om je kamerplant online te kopen

Een kamerplant online kopen heeft een aantal voordelen.

  • De online aanbieders van kamerplanten hebben een veel uitgebreider aanbod van kamerplanten dan het tuincentrum, die vaak beperkte ruimte hebben.
  • Niet alleen vind je online veel meer soorten, maar je vindt de verschillende planten ook nog eens in vele verschillende maten en varianten.
  • Je kunt gemakkelijk zoeken en filteren op allerlei criteria.
  • Webshops die kamerplanten verkopen zijn vaak flink goedkoper dan een tuincentrum.
  • De planten komen rechtstreeks van de tuinderij of kwekerij, dus zijn supervers.
  • Bij online kopen heb je geen last van drukte op de zaterdagmiddag ;).

Hoe koop ik een kamerplant online?

Voor je alle kamerplantenwebshops gaat afstruinen, kun je alvast nadenken over wat voor plant je ongeveer zoekt. Dat maakt je zoektocht online een stuk makkelijker.

Standplaats van de kamerplant

Belangrijk bij het uitzoeken van een kamerplant is te weten waar deze komt te staan en vooral hoeveel zonlicht de plant gaat krijgen. Sommige planten staan graag in directe zonlicht, maar anderen hebben juist meer behoefte aan wat minder zonlicht of kunnen daar zelfs niet tegen. Bekijk ook:

Formaat van kamerplant

Een ander belangrijk filter in je zoektocht naar de ideale kamerplant, zal het gewenste of maximale formaat van de kamerplant zijn. Het gaat bij het formaat zowel om de hoogte als om de breedte.  Heb je de ruimte voor een mooie hoge plant, dan wil dat nog niet altijd zeggen dat het qua breedte ook zal passen. Een Kentiapalm of Strelitzia zijn bijvoorbeeld populaire hoge kamerplanten, maar ze worden ook wel erg breed. Heb je die ruimte niet, dan is een Ficus misschien een betere optie.

Luchtzuiverende kamerplanten

Veel mensen kiezen specifiek voor luchtzuiverende kamerplanten. Nu hebben eigenlijk alle kamerplanten wel een luchtzuiverende werking doordat ze zuurstof aanmaken. Maar er zijn planten die  dat extra veel doen en die vallen in de categorie luchtzuiverende kamerplanten. Ze maken dus extra veel zuurstof aan en verbeteren daardoor de luchtkwaliteit. Dat heeft een positief effect op je gezondheid, productiviteit en geluk! Interessant dus voor je woonkamer of kantoor.

Luchtzuiverende Plantenbox - Groot (3 stuks)

64,99
Plantje.nl
* prijscontrole 19 maart 2024 09:26

Overige criteria

Overige criteria waar je op zou kunnen filteren zijn bijvoorbeeld kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn of kamerplanten die mooi bloeien.

Verzorg je kamerplanten met een app

Heb je een nieuwe kamerplant gekocht, dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Het is belangrijk dat je je kamerplanten op de juiste momenten de juiste hoeveelheid water geeft. Voor mensen met wat minder groene vingers, is er een handige app voor het verzorgen van je kamerplanten. Na installatie van de app voer je in welke planten je allemaal hebt. Je krijgt vervolgens een melding wanneer je water moet geven en ook erg belangrijk: hoeveel water je moet geven.

Ook leuk om te lezen...