Met muurstickers creëer je sfeer in de kinderkamer

Muurstickers worden ook wel wandstickers genoemd. Je kunt er een kinderkamer in een ommezien mee decoreren. Je plakt ze vast op de muur en je hebt meteen een leuk ogende sfeer. Is het plekje van de sticker toch niet heel goed gekozen? Dan kun je de sticker makkelijk verwijderen en elders weer opplakken. Simpel en snel creëer je zo een aangename of vrolijke sfeer in een slaapkamer waar kids de baas zijn.

Ook snel op meubels te plakken

Muurstickers zijn sowieso al leuk om naar te kijken. Maar je kunt ze ook combineren met andere wanddecoraties in de kinderkamer. Hoewel ze muurstickers genoemd worden, laten ze zich ook op andere zaken goed plakken. Een eenvoudige witte kast, beplakt met stickers, krijgt ineens veel meer uitstraling. Behalve kasten zijn stickers ook een mooie toevoeging op bijvoorbeeld kisten, koffers, deuren of kindertafels.

Muurstickers van vinyl voor vlakke muren

De meeste muurstickers zijn gemaakt van vinyl. Het mooie van vinyl is dat het dun is. Zo dun dat, eenmaal op de muur geplakt, je niet eens ziet dat het een sticker is. Het is wel het mooiste om stickers op vlakke muren te hechten. Een klein beetje reliëf kan wel, maar een wand met een grove structuur is minder geschikt voor stickers. Dus plak ze niet op bobbels en wandkreukels want dat zal de sticker zelf geen goed doen. En stickers verhouden zich ook niet altijd goed met bepaalde muurverven, zoals water- en vuilafstotende verf.

Kinderkamer versieren met een leuke muursticker.

Zoals de muurstickers van Wall art.

Hoog boven de wolken

Muurstickers geven een kinderkamer onmiddellijk een leuke uitstraling. Je kunt zo de kamer ook een bepaald thema geven, bijvoorbeeld met stickers van een maan en tal van grote en kleine sterren. Zo maak je in een wip een themamuur en krijgt de kamer een echte sterrenhemel. Je kunt met stickers zelfs een sterrenplafond maken.

Muurstickers zijn snel te vervangen

Een kindje groeit snel. En natuurlijk moet de sfeer van de kinderkamer dan ‘meegroeien’. Stickers die eerst goed bij de leeftijd van je kleintje passen, zijn na een tijdje wellicht wat kinderachtig aan het worden. Met muurstickers kun je dan de sfeer snel veranderen. Stickers zijn niet duur en zo weer van de muur gehaald. En succes is gegarandeerd want je kunt samen met je kind de nieuwe muurstickers uitzoeken. Dat hoeven niet altijd kastelen of snelle racewagens of een landend vliegtuig te zijn. Want wat het ook goed doet, zijn korte spreuken of quotes.

Maak je kinderkamer persoonlijk

Stel dat je kind zelf een quote als stokpaardje gebruikt. Dat hij of zij elke dag wel een paar keer zegt: “Da’s boeien, laat maar loeien.” Dan kun je met stickers die tekst op de wand van de kinderkamer zetten. Met ernaast de sticker van een loeiende koe. Zo maak je de kinderkamer heel persoonlijk. Of je dochtertje zegt vaak: “Ik ben zo mooi als de zon.” Plak dan eens een grote spiegelsticker op haar slaapkamerwand en plak er de sticker van een zonnetje bij.

Ook leuk om te lezen...