De 5 mooiste bloeiende kamerplanten

Wat vind jij mooi aan je kamerplanten? De bijzondere vormen van hun stengels? De kleuren en patronen van de bladeren? Of voel je je het meest thuis in je eigen huiskamerparadijsje, vol prachtig bloeiende planten? Sommige kamerplanten hebben gewoon veel mooiere bloemen dan andere. Dat zie je jammer genoeg niet altijd terug in het tuincentrum. Lees daarom hier onze tips voor de 5 mooiste bloeiende kamerplanten, en laat je inspireren om je huis nóg sprankelender te maken!

1. Bromelia’s
De bladeren van deze oerwoudplanten, die familie zijn van de ananas, zijn vaak al prachtig. Die blaadjes zijn lelie-achtig, fris intens groen of vol met patronen en stekels. Maar je hebt niet van een bromelia genoten als je hem niet in bloei hebt gezien. Deze jungleplanten bloeien in felle rode, paarse, roze en gele tinten. Niet alleen dat: elke bromelia heeft een unieke bloeiwijze, soms met kleurrijke blaadjes, soms met tere bloempjes, en soms met grote vlezige vruchtlichamen. Elke bloeiende bromelia is anders – maar elke soort is fantastisch.

Ananasplant - Ananas Comosus - P12

15,95
Plantje.nl
* prijscontrole 26 april 2023 09:41

2. Jasmijn
Ja, jasmijn kan je binnenshuis laten groeien én bloeien. Kies voor de soorten die gewend zijn aan een wat koudere omgeving, zoals de Jasminum polyanthum. Zet de plant op een zonnige en warme plek, en hij zal het prima doen. De jasmijn beloont je met een weelde van tere, zachte bloemen – die één van de lekkerste geuren ter wereld verspreiden.

3. Orchideeën
De bloemen van orchideeën zitten op een heel eigen niveau. Trossen vol intens felle, bizar gevormde bloemen hangen van de stelen van deze oerwoudbewoners. De tinten daarvan zitten over het hele kleurenspectrum verspreid. Niet elke orchidee is even makkelijk te houden en in bloei te krijgen. Maar de bijna absurd luxe en unieke bloeivormen van de planten zijn de moeite meer dan waard.

4. Clivia
Dit is een familielid van de Amaryllis en groeit dus uit een bol. Elke lente opnieuw groeit de plant op en ontwikkelt dan prachtige, grootbladige bloemen in zachte rode en oranje tinten. Een bijzonder trekje van de Clivia: in de winter moet je de bol in complete duisternis bewaren.

5. Hibiscus
We zullen er niet omheen draaien: dit is een plant voor gevorderden. De Hibiscus is een tropische plant, die alleen genoegen neemt met de juiste hoeveelheid warmte, vocht en licht. Ook kan de plant te lijden hebben van plantluizen en andere aandoeningen. Het goede nieuws? Als de Hibiscus tevreden is, produceert hij gigantische kelkbloemen die meerdere tinten kunnen hebben. Een bloeiende Hibiscus maakt van jouw woonkamer direct een winnaar.

Ook leuk om te lezen...