Deze kamerplanten zijn makkelijk te verzorgen

Planten in je huis maken je inrichting helemaal af. Kamerplanten zijn niet alleen leuk voor de aankleding, maar ook nog eens gezond. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Heb je last van droge lucht in huis? Ook dan is de kamerplant je beste vriend, want deze zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Verder zorgen planten voor een betere concentratie en minder stress. Gaan planten bij jou altijd dood? Wij hebben een aantal kamerplanten voor je op een rijtje gezet waar ook de beginner prima mee uit de voeten kan.

Pannenkoekplant
Deze populaire plant is inmiddels niet meer weg te denken uit veel woonkamers. De naam komt van de bladeren die op pannenkoeken lijken. Voordat je het weet heb je je hele vensterbank vol pannenkoekenplanten staan, want deze plant is heel makkelijk te stekken. Eens per week een beetje water, daaraan heeft de pannenkoekplant voldoende.

Calathea
Deze plant staat bekend als de levende plant, omdat hij ’s avonds zijn bladeren sluit. Deze plant met groene en paarse bladeren wil graag twee keer per week een beetje water.

Cactus
Als je geen groene vingers hebt, kom je al gauw uit bij de cactus. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Van schattige mini-cactussen tot enorme prikkelende planten. Als je weinig thuis bent, is de cactus ideaal, want hij hoeft maar eens per maand een beetje water.

Graslelie

Deze plant met lange stengels geef je in de winter en de herfst eens per week water en in de lente en de zomer twee keer per week. Twijfel je over water geven, wacht dan even. Ze kunnen beter wat langer droog staan, dan te nat.

Gatenplant (Monstera)

Deze klimplant heeft grote groene bladeren en is een opvallende verschijning in je interieur. De gatenplant staat graag op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Water geven doe je eens per twee weken.

Aloë Vera

Deze vetplant heeft dikke bladeren die tot 60 centimeter lang kunnen worden. De plant slaat water op in zijn bladeren en hoeft daarom maar weinig water. In de herfst en de winter hoef je deze plant weken geen water te geven. Van een plekje half in de schaduw wordt hij helemaal gelukkig.

Ook leuk om te lezen...