Maak een stoere jongenskamer met deze tips

Kleine baby’s worden groot. Voor je het weet is je peutertje een echte stoute wildebras. Zo’n jongetje met al heel eigen voorkeuren. Die kan niet langer in een pastelkleurig kamertje verkeren. Dus ga je aan de slag om zijn kamer om te toveren in een jongensparadijsje. Zodat hij er niet alleen in kan slapen maar ook heel graag in wil gaan spelen. Maak je van een kinderkamer meer dan een slaapplek, dan zorg je er ook voor dat je zoontje zich terug kan trekken, onafhankelijkheid aan kan leren en beter met zelfstandigheid om kan gaan.

Kies met je zoontje een goed thema

Ga niet een kamer pimpen zonder hem erbij te betrekken. Elke jongen heeft zo zijn eigen dingetjes. Wellicht is het een kleine onderzoeker. Dan past het thema van een toverkamer. Misschien is hij een echte dierengek. Dan zou je z’n kamer kunnen veranderen in een groot terrarium. Of is hij helemaal dol op snelheden. Een racekamer is dan een leuk thema. Je weet vast al wel waar zijn voorkeuren naar uit gaan. Maak samen met hem een moodboard zodat hij al een beetje doorkrijgt hoe zijn kamer er straks uit gaat zien.

Tijger vloerkleed is van LaRedoute

Sterk qua kleur en stevig qua materiaal

Een echte jongenskamer is stoer. Dus ga je ook werken met stoere kleuren en materialen. Denk bij kleuren aan blauw en groen en het nodige wit. Je combineert met sterke kleuren zoals okergeel of kobaltblauw. De kleuren van een stoere kinderkamer mogen best wat statement hebben. Heb je jaloezieën voor de ramen? Houd die dan in zwart. Voor de materialen ga je uit van metaal, beton, leer en grof hout, bijvoorbeeld steigerhout.

Bijpassend groen

Komen er planten in de kamer? Afhankelijk van het thema kun je er allerlei soorten in kwijt. Denk wel in ’groot’ bij planten. Ga je een cowboy- en indianenwereld in zijn kamer zetten? Zet in een kamerhoek dan eens een reuzencactus. Wil je zoontje de ontdekkingsreiziger uithangen in zijn kamer? Dan is het mooi om op diverse plekken klimop en netten op te hangen. En een junglekamer heeft grote gatenplanten nodig, dus een paar monstera’s. Check vooraf wel dat je geen giftige planten in de kamer zet!

Lees ook; Deze opbergmanden maken speelgoed opruimen leuk!

Een themavoorbeeld: Formule 1-kamer

Om snel een themakamer te maken heb je eigenlijk maar één ding nodig: behang! Voor bijna elk jongensthema is wel behang op voorraad. Is de kamer niet erg groot, behang dan de grootste (blinde) wand met fotobehang, bijvoorbeeld van een pitstop, en houd de rest eenvoudig. Een tweede, meteen opvallend oppervlak is dat van het dekbed. Kies een dekbedovertrek dat bij het gekozen thema past. Gaat de kamer een Formule 1-karakter krijgen? Dan past daarbij een overtrek met de print van een raceauto, van bovenaf gezien. De plafondlamp zou dan de vorm van een stuurwiel kunnen krijgen. En twee rubberen banden op de vloer vormen een leuk zitje.

Stoere jongens kinderkamer in F1 stijl
Stoer autobed van Wayfair

Inspiratie voor een stoere jongenskamer

Ga aan de slag met deze tips en maak er een stoere jongenskamer van!

Foto in header is van Snurk Amsterdam

Ook leuk om te lezen...