Deze kamerplanten kunnen prima tegen de volle zon

Zoek je een mooie kamerplant voor in het vensterbank of voor een raam? Let dan even goed op hoeveel warmte en zonlicht de plant gaat krijgen. Zeker bij een raam op het zuiden zal de plant veel warmte en volle zon krijgen en niet elke plant kan daar even goed tegen. Bij te veel warmte en te veel zonlicht kan de plant uitdrogen of verbranden. Kies voor deze zonnige plekjes daarom voor een plant die goed tegen de volle zon kan.

Planten die je op een zonnige plek kunt zetten

We hebben een overzicht van vijf planten gemaakt die je zonder problemen op een zonnige plek kunt zetten.

1. Sanseveria
Een van de beste kamerplanten die tegen fel zonlicht kan, is de onvolprezen Sanseveria. De Sanseveria – ook wel bekend onder de naam vrouwentong – is een krachtige plant. Een kamerplant die die eenvoudig te verzorgen en onderhouden is. Ben je zelf niet zo’n plantenman of plantenvrouw, dan is dit de ideale kamerplant voor jou!

2. Cactus
Natuurlijk: er is eigenlijk geen kamerplant die het zo goed doet in hete zomers dan de cactus. Niet voor niets zijn cactussen in woestijnen te vinden. Ze kunnen tegen extreem heet weer en schrikken niet terug van een felle zon. Cactussen kunnen lange tijd zonder water en zijn daarmee een van de beste kamerplanten voor de zomermaanden.

3. Beaucarnea
De Beaucarnea is niet alleen qua uiterlijk en uitstraling een indrukwekkende kamerplant, maar ook een sterke plant die perfect tegen hete zonnestralen kan. De Beaucarnea wordt ook wel eens olifantspoot genoemd. Deze prachtige kamerplant heeft weinig water en verzorging nodig en is daarmee een perfecte zomerplant. Zet hem dus in juli en augustus gerust achter het raam aan de zonkant van je woning!

4. Crassula
De Crassula ofwel de Jade plant is een echte topper om in de zomertijd te gebruiken. De Crassula is familie van de vetplanten en schrikt niet terug van een hete zomerzon. Daarbij is dit gewoon een vrolijke en gezellig uitziende kamerplant.

5. Strelitzia
De Strelitzia of paradijsvogelbloem is een schitterende sierplant die elke woonkamer opfleurt. Minstens zo fijn is dat de Strelitzia zich niet zoveel aantrekt van een fel brandende zon n weinig onderhoud behoeft.

Ook leuk om te lezen...