Deze kamerplanten kun je in de schaduw zetten

Soms heb je in huis net een donker plekje, waar een plant wel prachtig zou staan. Of je hebt helemaal niet zo veel zonlicht in huis. Je denkt misschien dat het geen zin heeft om planten in huis te halen, omdat die toch maar een stille dood sterven. Gelukkig is dit niet zo en kan ook jij je huis opfleuren met planten. Deze drie kamerplanten kun je juist op een schaduwrijkere plaats zetten.

1. De ‘old school’ Vrouwentong (Sansevieria)
De Sansevieria is een plant die weer helemaal terug is van weggeweest. Zag je deze plant vroeger veel bij oude dametjes en in de bruine kroeg op de hoek, nu siert de Vrouwentong menig (hip) interieur. Ook al heb je geen groene vingers, je moet echt je best doen om deze plant kapot te krijgen. De Sansevieria is in vele verschijningsvormen en kleuren te krijgen.

2. De populaire Gatenplant (Monstera obliqua)
Deze plant dankt zijn naam aan de gaten en insnijdingen in het blad. In de natuur zorgen deze ervoor dat het plantje niet omwaait, en in je huis ziet het er gewoon heel leuk uit. De Monstera komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika, waar hij op de bodem groeit. De Gatenplant kan dan ook niet tegen direct zonlicht. Deze plant kan wel tegen een stootje en heeft niet bijzonder veel verzorging nodig.

3. De indrukwekkende Drakenbloedboom (Dracaena)
Ben je op zoek naar een wat grotere kamerplant? Dan is de Drakenbloedboom een goede keus. Deze plant is vrij hoog, toch compact en zit lekker vol in het blad. Deze ‘boom’ heeft één of meerdere stammetjes en is verkrijgbaar met allerlei verschillende soorten bladeren. Vocht wordt opgeslagen in de stam, dus een keertje vergeten water te geven betekent niet meteen het einde van je plant.

Hou er bij de verzorging van kamerplanten die op een schaduwrijke plek staan rekening mee dat het ‘luie’ planten zijn. Wat minder water, af en toe de pot draaien (de plant gaat toch richting het licht groeien) en je kunt jaren genieten van je planten.

Ook leuk om te lezen...