Houten vloer of PVC houtlook vloer: wat is de beste keuze voor jouw woning?

Als je graag wat warmte en charme aan je wilt interieur toevoegen, dan is een houten vloer of PVC houtlook vloer de beste keuze. Maar welke is voor jou de beste optie? We zetten hieronder de voordelen van elk type vloer voor je op een rijtje. Zo kan jij makkelijk kiezen.

Houten vloer: onevenaarbare charme

Hout is een populaire materiaalsoort die vaak gebruikt wordt voor vloeren. Het is ook niet moeilijk om te zien waarom, want door een houten vloer te gebruiken breng je écht gezelligheid in je huis. Hout straalt charme uit en die charme kan geen enkel materiaal evenaren. Hout heeft bovendien nog tal van andere voordelen:

Met een houten parketvloer, een betere isolatie
Houten vloeren mogen dan misschien prijzig zijn, de isolatiewaarde van een parketvloer is hoger dan die van de meeste vloeren. Dat heeft als voordeel dat je uiteindelijk veel geld op je energierekening bespaart!

Hout is een milieuvriendelijke keuze
Kies je voor hout, dan maak je een ecologisch verantwoorde keuze en dat is de dag van vandaag toch ook belangrijk. Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan kan dit een groot impact hebben!

PVC houtlook: betaalbaar, makkelijk te onderhouden én duurzaam

Als je opzoek bent naar een sfeervolle, praktische en betaalbare optie, dan is een PVC vloer met een houtlook de beste keuze! Op die manier kan je toch genieten van een natuurlijke uitstraling, zonder veel te moeten investeren. PVC is ook makkelijker in onderhoud en gaat over het algemeen lang mee. En er zijn nog enkele andere voordelen:

Vochtbestendig
PVC vloeren zijn vochtbestendig en kunnen daarom ook in badkamers en kelders gebruikt worden. Hout kan daarentegen niet zo goed tegen vocht.

Makkelijk te combineren met vloerverwarming
Vloerverwarming is één van de meest populaire verwarmingssoorten. Hoe kan het dan ook anders: er is geen beter gevoel dan na een harde werkdag je voeten te laten rusten op een comfortabele, verwarmde vloer! Als je vloerverwarming wilt, kies dan voor een vloersoort die compatibel is met vloerverwarming, zoals PVC (let op: kies je voor een moderne houten vloer, dan kan je ze ook combineren met vloerverwarming).

Lees ook; Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Dankzij PVC minder geluidsoverlast
Woon je in een appartement en weet je meer over je boven- en onderburen dan je lief is? Dan is een PVC vloer een goede keuze, want dit type voer zal je beschermen tegen geluidsoverlast.

 

Ook leuk om te lezen...