Houten vloer of laminaat, wat is de beste keuze voor jou?

Je bent opzoek naar een vloer die jouw interieur de beste uitstraling geeft, maar je blijft twijfelen tussen hout en laminaat. Moeilijke keuze, want beiden hebben heel wat voordelen. Gelukkig kunnen we je een handje helpen!

Het unieke karakter van hout

De meest unieke uitstraling krijg je als je kiest voor een houten vloer. Een houten vloer is dus de beste keuze als je echt opzoek bent naar een natuurlijke en warme uitstraling en hout heeft ook nog enkele andere voordelen:

Van een houten vloer kan je lang genieten

Een groot voordeel van hout is, dat het zo duurzaam is. Hout mag dan een beetje duurder zijn dan laminaat, het zal ook veel langer meegaan. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden bij je keuze!

Een goede isolatie

Als je opzoek bent naar het materiaal met de beste isolatiewaarde, dan is hout een betere keuze. Hout beschermt niet enkel beter tegen koude, maar ook tegen geluid. Als je laminaat legt, dan moet je al een goede ondervloer voorzien als je een goede isolatie wilt.

Kies je voor een houten of laminaat vloer.

De diversiteit van laminaat

Laminaat wordt vaak gekozen als vloer, omdat het voordelig is en je veel keuze hebt. Waardoor er voor elk interieur wel een ideale laminaatvloer is. En er zijn nog andere voordelen:

Met laminaat bespaar je tijd

Wil jij liever niet al je vrije tijd besteden aan het schoonmaken van je vloer? Kies dan voor laminaat, want laminaat is écht aangenaam om te hebben. Deze vloer heeft een gesloten oppervlak waardoor vlekken geen kans krijgen. Je spaart dus heel wat kuiswerk uit!

Laminaat kan je makkelijk zelf leggen

Ben je niet zo handig, maar vind je het toch fijn om je vloer zelf te leggen? Dan is laminaat een goede keuze, want deze vloer leg je zonder veel moeite zelf. Je hoeft dus niet meteen een handige Harry of Henrietta te zijn! Houten vloer kan je ook zelf leggen, maar het hangt af van de soort. Sommige houten vloeren kan je beter door een professional laten leggen!

Ook leuk om te lezen...