Mooie hangplanten voor binnen

Één van de dingen die je kunt doen om meer decoratie, gezelligheid en leven in je huis te brengen, is het aanschaffen van een paar mooie planten. Een goede uitkomst voor wanneer je woning niet al te groot is, zijn hangplanten. Deze kun je ophangen aan het plafond, een plank of een kast. Ze zijn er in alle soorten en maten en zijn een directe blikvanger. Ideaal dus! Lees hieronder verder voor vijf keer inspiratie voor de mooiste hangplanten.

1. Hedera
De Hedera is een plant die we allemaal kennen onder de naam klimop. Het is de meest voor de hand liggende hangplant. Binnen kun je de Hedera in een pot doen en op een plank zetten, of de pot aan het plafond bevestigen. Hiervoor bevestig je een haak in het plafond waarna je met bijvoorbeeld touw de pot aan het haakje bevestigd. De hangende takken en bladeren geven een mooi effect.

2. Rhipsalis
Deze plant doet het uitstekend bovenop een kast of een plank. Hij heeft lange, dunne of krullende takken die prachtig hangen en hebben wat weg van de vorm van koraal. Ook staat de plant erom bekend een kalmerende werking te hebben. De Rhipsalis is in verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt de plant het beste op een schaduwrijke plek zetten.

3. Epiphyllum Anguliger
Deze plant wordt ook wel de zaagcactus genoemd. De unieke bladeren van deze vetplant geven gegarandeerd een speelse en gezellige sfeer in huis. Hij heeft wel wat zorg nodig. Geef de plant bijvoorbeeld niet te veel water, want dan komen de mooie kronkelende bladeren minder goed uit.

4. Aeschynanthus Radicans
Als je een hangplant wilt met bloemen, dan is deze perfect. De plant wordt ook wel de lipstickplant genoemd, omdat de rode bloemen lijken op kleine lipsticks. Als je de plant aan het plafond bevestigd, zul je zien dat de takken met bloemen en bladeren mooi naar beneden zullen hangen. Verder is deze plant erg gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig.

5. Tillandsi
Wil je een échte eyecatcher in je woonkamer, kies dan voor de Tillandsi. Deze bijzondere plant heeft geen wortels en hoeft dus ook niet in een pot opgehangen te worden. Het enige wat je hoeft te doen om hem te verzorgen, is hem af en toe besproeien met een plantenspuit.

Ook leuk om te lezen...