Eenvoudige tips om energie te besparen

Iedereen is tegenwoordige wel bekend met het belang van duurzaamheid op het gebied van wonen. De grotere energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en spouwmuurisolatie leveren natuurlijk de meeste winst op, maar het is juist ook verstandig om op de kleintjes te letten. Daarom geven we een aantal simpele tips, die iedereen kan opvolgen om eenvoudig energie te besparen!

Tip 1. Neem een slimme thermostaat
Een slimme thermostaat heeft een aantal mooie voordelen. Allereerst zie je op een slimme thermostaat exact hoeveel energie je gebruikt en hoeveel euro dit kost. Zo kun je behoorlijk wat geld besparen en ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Tip 2. Gebruik radiatorfolie
Radiatorfolie is een heel dun laagje folie die je kunt plakken achter je radiator. Deze folie weerkaatst de warmte die richting de muur gaat. Op deze manier gaat er een stuk minder energie verloren en bespaar je alweer aardig wat geld.

Tip 3. Vervang je lampen voor LED lichten
LED lichten zijn een stuk voordeliger dan dan normale lampen. Ten eerste gaan LED lichten een stuk langer mee dan normale lampen. Verder zijn ze ook een stuk zuiniger en bevatten ze ook geen kwik. Een ander voordeel van LED licht is dat LED lampen in tegenstelling tot normale lampen niet heet worden.

Tip 4. Breng tochtstrips aan
Een tochtstrip, de naam zegt het al. Een tochtstrip is een strip die tocht in je woning tegengaat. Tochtstrips dragen optimaal bij aan de duurzaamheid, doordat ze voorkomen dat het gaat tochten in huis en dus koude lucht het huis binnenkomt. Zo hoeft er minder energie verspilt te worden aan het verwarmen van de woning.

Tip 5. Schakel apparaten die je niet gebruikt uit
Een apparaat uitschakelen is een zeer goede manier van duurzaam zijn. Veel mensen zetten apparaten op een sluimerstand of slaapstand. Het apparaat verspilt op deze manier uiteraard een stuk minder energie dan wanneer het aanstaat, maar toch wordt er nog energie verbruikt. Zet wanneer mogelijk de apparaten dus helemaal uit.

Tip 6. Was op een lagere temperatuur
Wasmiddelen zijn tegenwoordig zo goed, dat ze de was ook op 30 graden goed schoon maken. Bij wassen op 30 graden in plaats van 60 graden heeft een wasmachine veel minder energie nodig. Bespaar dus energie door op een lagere temperatuur de was te doen.

Bovenstaande heeft je zeker en vast overtuigd van het feit dat energie besparen een stuk eenvoudiger is dan je op het eerste zicht zou denken!

Ook leuk om te lezen...