Duurzame schoonmaakmiddelen die werken

Voor het schoonmaken van zowel binnen- als buitenruimtes wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor duurzame schoonmaakartikelen. Veel van deze schoonmaakproducten werken even goed of zelfs beter dan hun chemische tegenhangers. Dit gezegd hebbende brengen ze zowel voor ons als mensen als voor de natuur heel wat interessante voordelen met zich mee. Wil jij ook graag jouw schoonmaakbeurten een flink stuk duurzamer maken? Dan bestaan er tegenwoordig al heel wat verschillende producten die jou daarbij kunnen helpen.

Duurzame schoonmaakmiddelen proberen? Bekijk deze aanbiedingen!

Wat is een ecologisch en duurzaam schoonmaakmiddel?

Voor ecologische of duurzame schoonmaakmiddelen geldt dat ze gemaakt zijn van ingrediënten die zoveel als mogelijk zijn gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare bestanddelen. Dit betekent dat ze geen toxische of schadelijke stoffen bevatten welke over een synthetisch karakter beschikken. Ook wordt er hierbij geen gebruik gemaakt van stoffen afkomstig van dieren. De zorgvuldig gekozen samenstelling van deze producten voorkomt onder meer dat er schadelijke stoffen in de natuur terechtkomen. Dat is echter niet alles. Ook voor ons mensen kan het gebruik van ecologische en duurzame schoonmaakmiddelen een belangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Niet voor niets worden deze producten steeds populairder.

Waarom kiezen voor een duurzaam schoonmaakmiddel?

Het gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen voorkomt in eerste instantie dat er schadelijke chemicaliën terechtkomen in de natuur. Voor het merendeel van deze chemicaliën geldt dat ze helemaal niet biologisch afbreekbaar zijn. Dit heeft als gevolg dat de flora en fauna op onze planeet langdurig kunnen vervuilen. De overstap maken op ecologische of duurzame schoonmaakmiddelen heeft als gevolg dat we de milieuvervuiling waarvan sprake is drastisch kunnen verminderen. Wist je trouwens dat ook de verpakkingen van deze schoonmaakproducten recyclebaar zijn? Ook dit levert een niet onbelangrijke bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid afval waarvan sprake is.

We staan er vaak niet of in ieder geval te weinig bij stil, maar het gebruik van duurzame schoonmaakartikelen is ook voor ons mensen erg interessant. Een persoon die schoonmaakt met ecologische middelen zal immers niet langer de schadelijke chemicaliën opnemen via diens huid of longen. Ook voor de andere leden van het gezin geldt dat ze hiervan profiteren. Zij zullen immers op deze manier niet langer blootgesteld worden aan de reststoffen.

Duurzame schoonmaakmiddelen die werken

Niet alleen zijn er duidelijk heel wat voordelen voor zowel ons mensen als voor het milieu verbonden aan het gebruik van duurzame schoonmaakproducten, ook het eindresultaat van je poetsbeurt wordt er zeker niet negatief door beïnvloed. Door de jaren heen zijn er tal van verschillende duurzame schoonmaakproducten op de markt geïntroduceerd die over een bewezen werking beschikken. Enkele van de beste producten op de markt zijn bijvoorbeeld:

  • Ecopods
  • Marcel’s Green Soap
  • ZO
  • Ecover
  • Seepje

Ecopods

De schoonmaakmiddelen van Ecopods bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten. De schoonmaakmiddelen worden geleverd als biologisch afbreekbare pods die voor zero waste zorgen. Je lost de pods op in kraanwater in de meegeleverde sterke hervulbare aluminium flessen.

Marcel’s Green Soap

Het motto van Marcel’s Green Soap is Feel Good Cleaning. Dat staat voor wassen en schoonmaken met producten waar de planeet óók blij van wordt, zonder in te hoeven leveren op ‘n lekkere geur en goed schuim! Alle schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap zijn biologisch afbreekbaar, vegan en microplasticvrij!

ZO

Het merk ZO is een duurzaam en ecologisch verantwoord merk dat beschikt over een heuse allesreiniger. Met deze speciale reiniger maak je alles schoon. Het gaat hierbij dan niet alleen om houten oppervlakken, maar ook om metalen en kunststof exemplaren. De 100 procent natuurlijke sinaasappelgeur zorgt finaal voor een honderd procent fris en schoon eindresultaat. Ook leuk om te weten, deze duurzame reiniger wordt geleverd in een ‘Forever bottle’ met levenslange garantie!

  • TIP: Probeer het ZO 4-In-1 Start Jaarpakket. In het Startpakket zit een ZO Alles- Keuken-, Sanitair- en Glasreiniger. Voldoende voor een langdurige schoonmaakoplossing voor het hele jaar.

Ecover

Misschien wel de bekendste naam van allemaal is Ecover. Deze kom je in het merendeel van de supermarkten namelijk wel tegen. De producten die door Belgische merken op de markt worden gebracht zijn gemaakt van plantaardige en biologische ingrediënten evenals mineralen. De flessen waar de producten in worden bewaard zijn bovendien (uiteraard) gemaakt van gerecycleerd plastic. Wil jij weten of dit wasmiddel voor jou werkt? Lees dan deze Ecover review.

Seepje

Voor Seepje geldt bijvoorbeeld dat ze er bekend om staat schoonmaakproducten te maken van vruchtenschillen. Het gaat hierbij meer concreet om de ‘Sapindus mukorossi-vrucht’ die er bekend om staat in overvloed te groeien in Nepal. Van zodra deze schil in aanraking komt met water ontstaat er een doeltreffend reinigende zeep. Natuurlijker kan eigenlijk haast niet.

Ook leuk om te lezen...