Dit zijn dé 5 essentiële tuinaccessoires

Je buitenruimte is vaak een tuin, soms een binnenplaats of enkel een terras of balkon. Een tuin is er voor plezier en ontspanning. Tuinaccessoires zijn wezenlijke toevoegingen die een tuin echt karakter geven. Maak je tuin dan ook mooier met leuke accessoires. Enkele sfeermakers zijn zo belangrijk dat ze eigenlijk niet kunnen missen in de tuin. Die zijn met andere woorden essentieel. Zorg dan ook dat je met onderstaande vijf tuinaccessoires je tuin in elk geval hebt gepimpt. Dan geniet je vanzelf van je buitengebeuren als je na het werk met een drankje in je eigen groen neerstrijkt.

Maak een thema met tuinaccessoires

Bedenk een leuk thema dat je erg aanspreekt. Als voorbeeld een Frans terrasje. Zoek spulletjes die een deel van je tuin Frans maken. Centraal zet je zo’n ronde witte bistrotafel die je omgeeft met fraai bewerkte gietijzeren terrasstoeltjes. Op een nabije muur monteer je een Frans straatnaambord. En bij het bistrosetje plaats je een elegant brocante wijnrek zo kan je makkelijk je tuin gezellig maken.

Tuinverlichting

Lampen en lichtjes zijn echte sfeermakers en vooral tijdens zomerse avonden een feest om naar te kijken. Denk dan niet aan bouwlampachtige veiligheidsstralers maar aan energievriendelijke solarlampen. Je hoeft je dan niet druk te maken over elektriciteitskabels. Het is gewoon ‘plug and play’ of in dit geval ‘plug and shine’. Varieer met wat grotere en echt kleinere lampjes zodat er een mooie lichtschakering in je tuin komt.

De leukste tuin accessoires.

Plantenbakken

Ook al heb je wel borders waar je gaten in graaft voor planten, dan nog geven plantenbakken een mooie esthetische waarde aan je tuin. Je benadrukt daarmee niet alleen de losse planten, maar zet ze ook op een mooi podium. Plantenbakken zijn er in heel veel stijlen. Heb je binnen een Scandinavische stijl? Verleng die stijl dan buiten met witte potten en bakken van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal. Heb je in huis eerder een Bohemian stijl? Maak het dan lekker bont in je tuin en kies potten in alle kleuren en vormen.

Lees ook; Zo richt je een duurzame tuin in

Chique zaken

Je kent ze wel, van die Boeddhaposters die na een jaar vaal en rimpelig tegen de tuinschutting hangen. Wil je een mooi blijvend oosters tintje aan je tuin geven, ga dan voor beelden. Het liefst zet je zulke sculpturen op mooie natuurstenen sokkels. Twee of drie is meer dan genoeg. Zo geef je je tuin een museumsfeer en dat komt super chique over.

Leuke tuin accessoires.

Tuinmeubilair

Eerder een noodzaak dan een accessoire? Wel als je in plastic tafels en stoelen denkt. Je tuinmeubels krijgen pas echte accessoire-waarde als je bepaalde, weersbestendige materialen kiest. Daarmee creëer je een sfeer in je tuin. Denk aan rieten stoelen, een tafel van teakhout of een tuinset in mooie kleurtinten.

Ook leuk om te lezen...