Je balkon opknappen in 5 stappen

Is jouw balkon een beetje sfeerloos en kan hij wel een opknapbeurt gebruiken?  Met deze 5 stappen knap je je balkon op en maak je van je grauwe balkon een sfeervol en gezellig balkon.

Zo geef je sfeer aan je balkon!

1. Vloerbedekking
De meeste balkons hebben een betonnen vloer. Dit is niet erg sfeervol. Je kan deze bijvoorbeeld verven met betonverf en aankleden met een tuin- of buitenkleed. Of je legt er een houten vlonder op! Natuurlijke materialen geven veel sfeer.

2. Groen = Sfeer
Zet planten op je balkon! Kijk even goed of de plek waar je de planten gaat plaatsen veel zonlicht krijgt, of juist wat meer schaduw en zoek daar dan de juiste planten bij uit. Combineer grote en kleine planten voor meer diepte en speelsheid. Werk ook de hoogte in, om je balkon optisch te vergoten. Kies daarvoor hoge smalle planten of juist hangplanten in “hanging baskets” en hangpotten. Of hang de planten in balkon bakken over je balkon reling.

3. Lekker zitje
Wat voor zitje je op je balkon kunt creëren hangt natuurlijk sterk van het formaat van je balkon af. Kan je een zitje kwijt met tafel kies dan bijvoorbeeld voor een bistroset die inklapbaar is. Sfeervol en praktisch! Of ben je meer het type voor een lekkere relaxstoel of loungebank, waar je lekker een boekje kan lezen in het zonnetje? Heb je echt weinig plek dan is een zitzak die zowel binnen en buiten kan misschien een leuk idee. Denk ook eens na over het ophangen van een hangmat, want op bijna elk balkon wel past!

4. Light it up!
Vergeet de verlichting niet. Wanneer je verlichting uitzoekt moet dit natuurlijk geschikt zijn om buiten te hangen. Je kan een buitenlamp nemen, maar wat dacht je van een lichtsnoer? Die zijn vaak stukken goedkoper, makkelijker om te installeren en geven veel sfeer. Sommige werken ook op zonne-energie, waarvoor je niet eens een stopcontact nodig hebt. Maar ook hanglampen geven veel sfeer en zijn perfect voor op een balkon.

5. Finishing touch!
Maak er echt je eigen plekje van met leuke balkonaccessoires. Chill je graag met vrienden dan kan je dat nu bijvoorbeeld doen met een balkonbar. Ook een tafelbarbecue is dan een onmisbare accessoires. Ligt je balkon op het zuiden? Dan kan een balkonparasol erg fijn zijn. Benieuwd naar nog meer leuke balkonaccessoires? Kijk dan op…

En laat nu die zwoele zomeravonden maar komen! Jij bent er klaar voor!

Ook leuk om te lezen...