Deze app helpt je je kamerplanten te verzorgen

Planten in je huis zorgen voor een gezellige en warme sfeer. Kamerplanten zijn niet alleen een goede aanwinst voor de inrichting van je huis, ze zorgen ook nog eens voor zuurstof! Om zuurstof te kunnen produceren heeft een plant water en CO2 nodig. Dit betekent dus dat je niet moet vergeten om je planten water te geven. Ze zullen zonder water doodgaan en kunnen ook geen zuurstof produceren zonder water. Met de app “Plantsome” zorg jij ervoor dat jouw kamerplanten altijd water krijgen!

Lees ook:

Wat doet de app?

Plantsome is een app voor op je smartphone of tablet die jou eraan herinnert om je kamerplanten de juiste hoeveelheid water op tijd te geven. Aan de hand van jouw locatie kan de app de weersomstandigheden bepalen, zodat de app weet hoeveel water en zonlicht jouw kamerplant nodig heeft. De juiste hoeveelheid zonlicht en water kan je vinden door in de database van de app jouw plant op te zoeken.

Je kan instellen op welke momenten van de dag je een herinnering van de app wil ontvangen. Je krijgt dan een melding en je kan zien hoeveel water jouw plant nodig heeft. Per plant krijg je een aparte herinnering, zodat jouw plant niet te veel en niet te weinig water krijgt.

Het uiterlijk

De app is vrolijk gekleurd en voornamelijk groen, maar dat is logisch. De app is tevens Nederlandstalig, dus hoef jij niet na te denken over het vertalen van de tekst. De app is in de app store te herkennen aan de lachende cactus.

Mening

Naar onze mening is de app “Plantsome” erg fijn als je niet precies weet hoeveel water en zonlicht een bepaalde plant nodig heeft. Door de herinneringen die je ontvangt, weet je precies hoeveel water jouw plant nodig heeft. Zo kan je langer genieten van je mooie kamerplant! Het opzoeken in de database is minder moeilijk dan het lijkt. Je kan namelijk in de app ook foto´s van planten bekijken, zodat jij jouw plant en de plant op de app kan vergelijken. Zodra je de plant hebt gevonden, krijg je informatie over de plantensoort. Daarnaast is het ook nog grappig dat je de plant een bijnaam kan geven, maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Wil jij nooit meer vergeten jouw kamerplanten water te geven én wil jij bovendien langer van jouw mooie plant genieten? Download dan deze app in de App Store of op Google Play!

Ook leuk om te lezen...